Så lyckas du med jeansköpet

Ett riktigt klassiskt modeplagg är jeans som hör hemma i allas garderob. Det är även ett plagg som alla kan bära oavsett stil. Det finns nog inget plagg som är mer älskat än just jeans. Men att handla jeans är inte alltid det enklaste eftersom det finns en djungel av olika jeansmodeller, materialkombinationer och tvättar. För att hitta de rätta jeansen för dig krävs en dos tålamod och lite tid.

Välj modell med omsorg

Med tanke på att jeans används mycket är det värt att lägga lite tid och omsorg på att hitta de perfekta jeansen för just dig. Det finns några bra tips som du kan ta med dig när du ska prova ut dina nya jeans. Om du undviker de klassiska misstagen kan du hitta ett par som du kan använda flera år framöver, tills de faller isär. För att hitta rätt jeans för just dig är det viktigt att du lägger rådande trender åt sidan. Det är långt ifrån alla som passar i jeanstrenden som gäller för tillfället. Ett par i klassisk stil kommer aldrig att bli omoderna. Dessutom är det viktigare att du är bekväm med modellen än att den är trendig.

Fickornas placering

Något som många inte tänker på är fickornas placering. Hur fickorna sitter spelar roll för hur din rumpa upplevs. Små fickor kan göra att din rumpa ser större ut och om de sitter långt ifrån varandra kan det göra att rumpan upplevs som bredare. Fundera över hur du vill att din rumpa ska uppfattas.

Passformen är a och o

Materialet spelar också en stor roll. Ett par jeans med elastan gör att de håller formen lättare. Ju mer bomull det är i jeansen desto större risk att de kan krympa i tvätten. Om du satsar på en modell i bra material kommer de att hålla längre. Satsa på kvalité, det kommer du att ha igen senare. Att hitta rätt passform är nyckeln när det kommer till jeans. Passformen är det du ska lägga mest fokus på, de ska sitta som en smäck och tumma inte på det.