Sportigt och avslappnat mode för alla situationer

Mode har en stor mängd vinklar, vrår, nischer och inriktningar som ibland är svåra att hänga med i. Det roliga är att det verkligen finns mode för alla smaker – till och med om du inte är så intresserad av kläder så finns det mode i det också. Den bästa mellanvägen kan mycket väl vara det okomplicerade modet, som är både klassiskt, snyggt och samtidigt avkopplat oavsett situation och årstid.

Mode för alla åldrar

Ett exempel på en typ av mode som klarar sig genom de flesta förändringar är sportmodet. Även om en del kan förändras även inom det här området är de flesta större märkena trygga i en stil som mer handlar om snygg bekvämlighet istället för utstuderade nycker. En av ikonerna inom sportmode är klassiska och avskalade Lacoste, som varit en av de största ända sedan starten på 1930-talet. Med rötterna i tennis, då märket skapades av fransmannen och tennisspelaren René Lacoste, är deras största framgång den klassiska pikétröjan, men idag finns en mängd olika plagg som också har inspirerats av sporten ihop med fransk elegans. En av faktorerna som gjort märket så framgångsrikt är det faktum att kläderna så lätt kan användas både till vardags, till fest och även mer formella tillställningar. Fräschheten och elegansen klarar allt från segelbåtsturen till dejten och lite finare fester. Det är också kläder som passar flera åldersgrupper, yngre som äldre, vilket gör de här plaggen väldigt användbara. Det är trots allt inte många modemärken som klarar allt det där.

Skapa en basgarderob

När nu sommarmånaderna närmar sig med stormsteg kan det vara dags att titta igenom garderoben och se om du behöver uppdatera något. Ofta pratas det om att ha en basgarderob, där du har ett fåtal nyckelplagg som kan kombineras med varandra eller några få andra plagg, och att du då genom ett mindre antal klädesplagg ändå får ihop många olika kombinationer. Här är Lacoste det perfekta valet för att starta nämnda basgarderob. Det kan ofta vara värt att lägga lite extra pengar på just nyckelplaggen eftersom kvaliteten gör att de håller längre, och med Lacoste i grunden vet du att dina outfits kommer ha en riktigt fräsch och elegant bas. Ihop med en fräsch parfym har du slutit cirkeln och kan börja njuta av en ny, härlig sommar.