Tre viktiga modestäder

Paris, London och Milano. Tre europeiska storstäder som inte bara är populära resmål utan även betraktas som några av modevärldens viktigaste städer. Hur kommer det sig att städerna är präglade av mode och trender? Häng med så berättar vi mer.

Tre städer, tre stilar

Paris är något av en ikon när det gäller modestäder då staden är säte för flera av världens mest anrika modehus. Louis Vuitton, Christian Dior, Yves Saint Lauren, Hermes och Chanel är de mest berömda inom vad som kallas “haute couture”.

Sett till modestaden London är det här kanske lite av motsatsen till den klassiska och rena Parisstilen. Den lite sotiga och punkiga looken har i många år präglat Londons modesvängar. Här är folk orädda att visa upp sin experimenterade stil och modegatorna kombinerar lågpriskedjor med exklusiva märken.

Exklusivitet och stilrent samtidigt som looken känns vågad är en bra beskrivning av Milanomodet. Det här är hem för italienska modeskapare som Fendi, Gucci, Prada och Armani. Det skräddarsydda modet är A och O, men ändå med en snygg twist baserad på rätt detalj. Ett par riktigt snygga solglasögon är exempelvis ett måste. Matchningen är också viktig; en kostym får gärna kläs upp med matchande strumpor och näsduk.